Výcvik psa – 2.díl

Dnes jsme pro vás připravili 2. díl našeho seriálu o výcviku psa. Chcete-li vědět, jak by měl správně vypadat základní postoj nebo chůze se psem, čtěte dále. Také vám poradíme, čemu se vyvarovat...
Pes, kost

Psí plemena - základní postoj

Základní postoj každého psovoda se psem je při výcviku vždy výchozím postavením. Pokud provádíte tento základní postoj správně, sedí pes rovně u levé nohy, jeho přední tlapky by neměly přesahovat špičky vašich bot. Vodítko držte mírně prověšené, složené v pravé ruce. Pro tento postoj naučte psa povel "K noze". Plácejte ho levou rukou na levé přední stehno.

Chůze se psem

Psa voďte na prověšeném vodítku po své levé noze. Pes se musí automaticky přizpůsobovat tempu vašeho pohybu a to i přesto, že ho měníte. Ideální je, když můžete provádět například i obraty vlevo v bok, vpravo v bok a čelem vzad a pes vaše pohyby kopíruje. Při zastavení si pes automaticky sedne k noze. K tomu je však potřeba velká vytrvalost, protože nezacvičený pes si občas dělá, co chce. Je to tedy práce spíše pro zkušené chovatele.

Přivolání psa

Přivolání je nejdůležitější cvik. Pokud vás pes na přivolání neposlechne, veškerý výcvik je k ničemu. Tento výcvik probíhá na etapy a opět je zde veledůležitá důslednost. Každá etapa trvá zhruba dva týdny, asi po měsíci výcviku už byste měli svého psa dokázat odvolat od psa jiného, i když se mu zrovna nechce. Upozorňujeme, že jde o běh na dlouhou trať a trochu času to zabere.

Další informace o výcviku psa

Nezapomeňte svého psa za odměnu pochválit či mu dát nějaký ten pamlsek. To pomůže k tomu, že za vámi bude pes hned po oslovení přibíhat. Při povelu přivolání moc často neopakujte, také není dobré psa uvázat hned, když přiběhne, to se mu opravdu líbit nebude a přibíhat přestane.

Pes a jeho svět - užitečné rady naleznete v následujících článcích:

Psí plemena – malá psí plemena

Psí plemena – velká psí plemena

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Výběr psa podle plemene

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Psí oblečky – trendy na jaro a léto 2008

Malý nebo velký pes?

Zajímavosti ze světa psů

Psí šampóny a kondicionéry

Psí plemena - plemena vhodné pro alergiky

Psí jména - jaké jméno dát pejskovi?

Prodám - koupím psa

Psí obojek nebo popruhy?

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies