Malý nebo velký pes?

Rozhodli jste se, že si pořídíte pejska? Uvažujete o tom, zda-li je lepší malé a nebo velké plemeno psa? Chcete psa loveckého, psa obranáře nebo pouze domácího gaučového mazlíčka?
Malý a velký pes

Pes – malá psí plemena

Malá psí plemena jsou vhodné pro lidi, kteří nemají ve svém domě či bytě dostatek prostoru, ale i přesto by rádi chovali nějakého domácího mazlíčka. Malá psí plemena se také hodí k rodinám s malými dětmi a nebo pro lidi v důchodovém věku. Existují také malé psí plemena, které nelínají – maltézský psík, jokšírský teriér – tyto plemena jsou vhodné pro lidi, kteří trpí alergií na psí chlupy.

Domací mazlíčci - jaké jsou malá psí plemena?

Mezi malá psí plemena patří například čivava, pudl, bígl, knírač, mops, pekingský palácový psík, papylon, lhasa apso, anglický kokršpaněl, baset, havanský psík a mnoho dalších.

Pes – velká psí plemena

Velká psí plemena jsou vhodné pro lidi, kteří mají na pejska dostatek prostoru a také času. Tito psi potřebují dostatek pohybu a jsou také nároční na péči. Pokud jste se tedy rozhodli, že si pořídíte velkého pejska, je důležitý správný výběr psího plemene.

Každý pes má jinou povahu

Každé psí plemeno má jiné povahové vlastnosti, některé kladné a některé záporné. Musíte tedy správně uvážit, zda-li jste ochotni tyto vlastnosti akceptovat a nebo ne. Pokud i přesto váháte, je lepší poradit se s odborníkem.

Domácí mazlíčci - jaká jsou velká psí plemena?

Mezi velká psí plemena patří například dobrman, rotvajler, labrador, zlatý retrívr, německý ovčák, akita-inu, kólie, brazilská fila, dalmatin, leonberger či například sibiřský husky.

Užitečné rady naleznete v následujících článcích:

Psí plemena – malá psí plemena

Psí plemena – velká psí plemena

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Výběr psa podle plemene

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies