Prodám – koupím psa

V dnešním článku se blíže podíváme na prodej a koupi psů. Jaká pravidla by měli chovatelé při prodeji psů dodržovat? Jak koupit zdravého psa? Čtěte dále a dozvíte se více.

Pes

Jak poznat dobrého chovatele?

Jak poznat dobrého chovatele psů? Nejlepší je, pokud zvolíte chovatele na doporučení známých nebo navštívíte přímo nějakou chovnou stanici psů, kde můžete na vlastní oči vidět podmínky, ve kterých psi chovají. Důležité je zhodnotit celkové prostředí, čistotu, zacházení se psy apod.

Pravidla prodeje psů

Všude v médiích (noviny, internet apod.) se denně dočteme, že někdo koupí či prodá psa. Máte zájem odpovědět na inzerát, ale máte strach, že vám chovatel prodá nemocné štěně? Níže si můžete přečíst, jak by měl vypadat zdravý pejsek. Pokud by se vám však stalo, že se vám při koupi zdál být pejsek zdravý, ale po příchodu domů, jste zjistil-a, že je nemocný, můžete jej chovateli vrátit a nebo se s chovatelem domluvit, že vám zaplatí všechny výdaje, které jste s léčbou štěněte měli.

Prodej psů – jak by měl vypadat zdravý pes?

Při koupi štěněte je důležité všímat si nejen barevných znaků a kvality srsti, ale také postavení čelistí a řezáků, ocasu, povahových vlastností apod. Dejte pozor také na to, aby kůže a srst byly čisté, aby oči nebyly znečištěny výtokem a srst pod ocáskem neměla stopy po trusu.

Pes s PP nebe bez PP?

Pokud jste se rozhodli pro štěňátko s průkazem původu a vybrali chovatele, je vhodné, pokud se vám podaří vybírat štěně z celého vrhu. Průkaz původu je doklad, který vám umožňuje s pejskem chodit na výstavy a vystavovat jej. Pokud však netoužíte po tom, aby váš pejsek byl někde vystavován, ale aby si hrál spokojeně na vaší zahrádce či dvorku, bohatě postačí pejsek bez průkazu původu (PP).

Pro pejsky a jejich pány:

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Psí obojek nebo popruhy?

Zlatý retrívr - ideální slepecký pes

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies