Psí plemena – plemena vhodná pro alergiky

Chtěli byste si pořídit pejska, ale máte problém s alergií na psí srst? Existují i psí plemena, která nelínají, tudíž i lidé s alergií na psí srst je mohou bez problémů chovat, aniž by se u nich projevily příznaky alergie.

Jorkšírský teriér

Psí plemena vhodné pro alergiky - Maltézský psík

Srst maltézáčků je hustá, zářivě lesklá, hedvábné struktury, těžce padající k zemi. Po celém těle je velmi dlouhá (přesahuje výšku maltézského psíka). Na péči je srst maltézského psíka poměrně náročná, ale nelíná. Nutností je, každý den ji pročesávat, kartáčovat a taky pravidelně mýt. Pejska můžete ostříhat i na krátko, tím pádem nemusíte srst maltezáčka každodenně opečovávat. Maltezáček patří mezi oblíbená psí plemena nejen díky své srsti, ale také díky své povaze, která je velmi přátelská.

Jokšírský teriér - jokšíráček

Srst jokšírského teriéra je dlouhá, velmi jemná, hedvábná, lesklá a rovná. Zbarvení je tmavé, na těle a ocase ocelově modré, na ostatních částech těla tříslové. Nevýhodou je, že srst se rychle zacuchá a musí se každý den vyčesat, zvláště na břiše, pod ušima a mezi končetinami. Stejně tak jako u maltezáčka, můžete i jokšíráčka ostříhat na krátko. Výhodou této srsti je, že nelíná, protože eventuální odumřelé chlupy se zachytí v kartáči.

Psí plemena vhodné pro alergiky - Čínský naháč

Další možnou variantou pro alergiky je také bezsrstá varianta čínského naháče. Čínský naháč má srst pouze na určitých částech těla (hlava, ocas, tlapky), struktura všech chlupů je jemná a hedvábná. Zbarvení je jakékoliv, mohou být i kombinace barev. Péče o srst čínského naháče spočívá v jejím každodenním pročesávání. Jelikož pes nemá téměř žádnou srst, je potřeba do pokožky psa vtírat ochrannou emulzi, v létě je vhodné použít kvalitní opalovací krém.

Pes a jeho psí svět

I u pejska se může objevit tolik známá chřipka

Zimní péče o psí tlapky

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies