Deset nejoblíbenějších psích plemen

Jaká psí plemena jsou v současnosti nejoblíbenější? Přečtěte si náš přehled nejoblíbenějších psích plemen. Dozvíte se, čím si získala vybraná plemena svou přízeň mezi chovateli.

Zlatý retrívr

Německý ovčák - všestranně užitkový pes

Mezi nejvýznamnější vlastnosti německého ovčáka, díky nimž je tak oblíbený, patří pevné nervy, neohroženost, věrnost, ovladatelnost, bdělost, neúplatnost, odvaha, bojovnost a tvrdost. Tyto vlastnosti z něho činí psa všestranně užitkového, ceněného zvlášť pro hlídání, doprovod, ochranu a strážní službu.

Yorkshirský teriér

Yorkshirský teriér je velmi oblíbené malé psí plemeno, které je vhodné i do bytu. Velkou výhodou tohoto plemene je jeho srst. Jokšíráček je jedno z mála psích plemen, které nelíná. Yorkhirský teriér je velice veselým i společenským psem, který je oddán svému pánovi.

Labradorský retrívr

Labradorský retrívr je povahou veselý, velmi čilý a živý pes, který je velice horlivým milovníkem vody a je také proslulý svým vynikajícím čichem. Je velmi inteligentní, poslušný, přizpůsobivý, věrný, od přírody vlídný a přátelský, bez známek útočnosti.

Maltézský psík – malý psí přítel vhodný do panelákového bytu

Maltézský psík je trpasličí plemeno, pro něhož je charakteristická hustá, zářivě lesklá a velmi dlouhá srst, která podobně jako u yorkshirského teriéra nevypadává, ale pouze během života dorůstá. Je milý, přítulný, veselý a oddaný svému pánovi, kterého si dokáže zamilovat. Jsou to přizpůsobiví a velice společenští psi, zároveň však poměrně přecitlivělí. Avšak i přes svou přecitlivělost patří maltezáčci mezi nejoblíbenější psí plemena dnešní doby.

Knírač

Živý, pozorný, inteligentní, svéhlavý a někdy paličatý, ostražitý, neunavitelný, věrný své rodině, nepodplatitelný… tak takové je další oblíbené psí plemeno, knírač. I přes své miniaturní rozměry potřebuje však knírač pána, který jej důsledně a čestně vychová. Knírači jsou rychlí a šikovní žáci. Díky svým vrozeným obranným schopnostem se nejlépe hodí jako doprovodný, sportovní , pracovní a služební pes.

Bígl – tvrdohlavý avšak velmi přátelský

Bígl je velmi živé, přátelské, nenáročné avšak málo temperamentní psí plemeno, které si své místo na předních příčkách vybojovalo nejen díky svým povahovým vlastnostem, ale také díky svému vzhledu. Pokud si však chcete bígla pořídit, nezapomínejte na to, že potřebuje hodně pohybu a také od útlého mládí důslednou výchovu. Pozor, toto psí plemeno má poměrně velký sklon k tloustnutí, takže pokud ze svého psa nechcete mít „cvalíka“, musíte dodržovat vyváženou, dietní stravu.

Argentinská doga

Argentinská doga je plemeno psa vhodné pro ochranu a strážní službu. Je velmi inteligentní, veselá, přirozená, nenáročná, přátelská, štěká málo a je si dobře vědoma své síly. Nutné je argentinskou dogu dobře vychovat. Zásluhou za vaši snahu se z tohoto plemene stane domácí mazlíček, sportovec a ostražitý hlídač.

Německý boxer

Mezi další oblíbené psí plemena patří také německý boxer. I přes svůj doposud bojovný charakter, který zdědil po svým předcích, je německý boxer velmi živým, přátelským, a dobře naladěným psím společníkem, který se hodí nejen jako výborný služební pes, ale také jako mazlíček celé rodiny.

Zlatý retrívr – nejoblíbenější ze všech psích plemen

Zlatý retrívr je ideálním rodinným společníkem. Je to velmi inteligentní, velmi temperamentní, rychlý, přizpůsobivý, snášenlivý, svérázný, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, vytrvalý, učenlivý, ale také tvrdohlavý a samostatný pes sportovně i společensky založený. V rodině je zlatý retrívr velmi přítulný a miluje děti.

Jezevčík

Jezevčíci jsou známí schopností získat si srdce lidí. Jsou ideálním psím plemenem do rodiny s dětmi. Povaha jezevčíka je velmi přátelská, bez známek agrese. Jezevčík vychází dobře s ostatními psy, domácími zvířaty a dětmi. Věnujete-li mu hodně pozornosti, váží si toho, někteří jedinci proto špatně snášejí samotu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 20 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies