Psí šampóny a kondicionéry

Snad každý majitel psa ví, že lidské šampóny a kondicionéry jsou pro psy nevhodné. Jaké speciální šampóny a kondicionéry jsou vhodné pro pejsky? Více se dozvíte v našem článku.
Ležící pes

Psí šampóny a kondicionéry – jak vybrat ten nejlepší?

Snad každý majitel psa ví, že lidské šampóny a kondicionéry jsou pro psy nevhodné. Ne všechny šampóny jsou vhodné pro všechna psí plemena. Druh šampónu či kondicionéru je závislý nejen na ročním období (na jaře je lepší používat šampóny s obsahem repelentu a v zimě šampóny s větším obsahem oleje a obohacený dalšími výživnými látkami.), ale také na stavu srsti psa.

Psí šampóny s pigmentem

V obchodech můžete zakoupit také šampóny, které obsahují malé množství pigmentu. Tyto šampóny jsou vhodné například pro zlaté retrívry, jezevčíky a nebo labradory. Všeobecně jsou tyto šampóny vhodné pro psí plemena, která mají zlaté, rezavé a nebo například černé zbarvení, protože udržují jejich srst stále lesklou a zabraňují před vyblednutím jejich přirozené barvy srsti.

Pes – takzvané „suché“ šampóny

Pokud není srst příliš znečištěná, je pro rychlé ošetření srsti psa vhodný suchý šampón. Jedná se o prášek, který důkladně vetřete do srsti a pak vykartáčujete.

Koupání psa – jak na to?

Před samotnou koupelí nejdříve psa vykartáčujte. Poté psa opláchněte vlažnou vodou, naneste šampón na hřbet a poté jej vetřete také na boky a nohy. Hlavu psa myjte až na konec – dejte pozor, aby se šampón nedostal do očí a uší. Vymývat šampón začněte nejdříve z hlavy a poté postupujte dále. Psa vysušte do sucha, nebo použijte vysoušeč vlasů.

Svět psů - další zajímavé články

Psí plemena - plemena vhodné pro alergiky

Psí jména - jaké jméno dát pejskovi?

Prodám - koupím psa

Psí obojek nebo popruhy?

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies