Nejméně oblíbená psí plemena

Ve světě našich čtyřnohých společníků, se mohou vyskytovat plemena, která se nemusí těšit velké oblibě u lidí. Může za to buď přílišná agresivita, tedy nebezpečnost, nebo jejich vzhled.
Pitbul

Bojová psí plemena

Bojová psí plemena se těší oblibě jen u úzké skupiny lidí, tedy většinou těch, kteří je chovají. Pokud se člověk o takového psa dobře stará a dbá na bezpečnost ostatních obyvatel ve svém okolí, je vše v pořádku.

 

Je-li ovšem u bojových plemen zanedbán výcvik a jsou-li dokonce ještě ve špatných rukou majitele, který si s takovým psem neví rady, objevuje se vážný problém. Díky nezodpovědným chovatelům jsou tito psi považováni za neoblíbené. Nikdo totiž netuší, jak jsou vycvičeni. Mezi nejznámější bojové plemeno patří Pit Bull teriér.

Velškorgi pembroke

Na první pohled vypadá toto šlechtěné plemeno, jako obyčejný kříženec. Stručný popis by zněl asi takto: Nízké tělo s krátkýma nohama, dosahující do výšky v kohoutku 30 centimetrů. Velká hlava a zbarvení podobné lišce.

 

Díky své vysoké inteligenci je velice obtížně vychovatelný k uposlechnutí svého pána. Je dobrý hlídač a společník. Původně byl vyšlechtěn pro shánění dobytka a koní. Dnes spíše jako společník svému pánovi. Nenechte se proto oklamat vzhledem, tento psík je skutečné šlechtěné plemeno.

Svět psů - nejagresivnější plemeno je jezevčík

Ačkoli se tento druh psa těší velké oblibě chovatelů psů, je velice agresivní. Platí zde zákon čím menší plemeno, tím více podrážděnější a uštěkaný pes. Jezevčíkům patří prvenství v nejčastějším štěkání na druhé, vrčení a dokonce i napadnutí.

 

Jezevčík napadne dle statistik každého pátého člověka, s kterým přijde do styku. Pozadu nezůstává ani s napadáním mezi psy a dokonce i svého majitele. Jinak je ale jezevčík velice oblíbený, pro svou hravost. Zvláště pak, pokud jde o aportování a běhání za míčkem.

Svět psů -užitečné rady naleznete v následujících článcích:

Psí plemena – malá psí plemena

Psí plemena – velká psí plemena

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Výběr psa podle plemene

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Psí oblečky – trendy na jaro a léto 2008

Malý nebo velký pes?

Zajímavosti ze světa psů

Psí šampóny a kondicionéry

Psí plemena - plemena vhodné pro alergiky

Psí jména - jaké jméno dát pejskovi?

Prodám - koupím psa

Psí obojek nebo popruhy?

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies