Zánět spojivek a záněty víček

Zánět spojivek, zánět víček a zánět třetího víčka patří u psů k velmi frekventovaným onemocněním. K nejčastějším příčinám patří mechanická poranění, chemické vlivy, infekce, parazitární onemocnění a také alergie.

Pes, ležící a sedící

Nejčastější příčiny očních zánětů

K nejčastějším příčinám zánětů patří mechanická poranění (například poškrábání, píchnutí), chemické vlivy (aplikace nevhodných léčiv, agresivní roztoky), infekce, parazitární onemocnění (demodikóza) a také alergie.

Příznaky zánětu spojivek a víček

Hlavními příznaky zánětu spojivek jsou zarudnutí, otok a mhouření víček, utírání hlavy o předměty, slzení a výtok z očního koutku, u zánětu víček při déletrvajícím postižení i vypadávání srsti a zvýšená teplota. Zánět třetího víčka je nejčastější formou zánětu spojivek a projevuje se vodnatým, hlenovitým, hlenovitohnisavým až hnisavým výtokem. Zánět způsobují zduřelé drobné mízní uzlíky na vnitřní straně třetího víčka, které mechanicky dráždí rohovku.

Zánět spojivek, zánět víček a zánět třetího víčka - léčba

Při objevení prvních příznaků navštivte ihned veterinárního lékaře. Pokud se zánět začne řešit včas, má pejsek šanci na úplné uzdravení.

Rubrika - Zdraví zvířat

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies