Chovatelka.cz

Borůvky a jejich zavařování

Kateřina Řehořová
Jak zavařovat borůvky? Borůvky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují tělo i ducha.
Borůvky a jejich zavařování Borůvky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je v borůvkách i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují tělo i ducha.
Co budeme potřebovat k zavařování borůvek 1 litr vody, 1 lžíci cukru, borůvky
Postup přípravy Čisté, okapané borůvky nasypeme do zavařovací sklenice, prosypeme malým množstvím cukru, zalijeme asi 1 centimetr pod okraj sklenice vodou, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 90 °C. Poté necháme borůvky pomalu vychladnout. Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy k zavařování Zavařování třešní
Zavařujte meruňky s námi
Jablka - zavařování jablek
Zavařování okurek
Dýně - dýňový kompot
Houby - zavařování hub
Hruška na talíři - zavařování
Švestky nejen k zavařování
Zavařování zeleniny - jak na brokolici a květák

Hodnocení: 2.8

Počet: 4

Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.