Hruška na talíři - zavařujte s námi!

Hrušky jsou lehce stravitelným ovocem, čistí střeva, odstraňují zácpu a zajišťují rychlý přísun živin do střev. Hrušky obsahují pektin, třísloviny, škrob, provitamin A, vitamin C, B, kyselinu listovou, zinek...

Hruška a jablko

Hruška – zavařování hrušek

Hrušky obsahují pektin, třísloviny, škrob, provitamin A, vitamin C, B, kyselinu listovou, zinek, železo, měď, vápník, draslík, jód. Toto lehce stravitelné ovoce čistí střeva, odstraňuje zácpu a zajišťuje rychlý přísun živin do střev. 

Hruškový kompot

Co budeme potřebovat

Hrušky, 250 gramů pískového cukru, 1 litr vody.

Postup přípravy

Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a vložíme do čistých sklenic, přidáme vroucí nálev, sklenice zavíčkujeme a pevně utěsníme. Nakonec sklenice ponecháme ve vodní lázni 20 – 25 minut při teplotě 100°C.

 

Hrušková povidla

Co budeme potřebovat

2 kilogramy oloupaných, jádřinců zbavených hrušek, 200 gramů krystalového cukru,na špičku nože skořice, 2 utlučené hřebíčky, 1/2 kávové lžičky kyseliny citrónové.

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, rozkrájíme na menší kousky a umeleme je na masovém strojku. Směs vaříme v hrnci s cukrem za stálého míchání do zhoustnutí. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou a znovu krátce povaříme. Hustá povidla dáme do sklenic, uzavřeme celofánem, povážeme a vložíme do teplé trouby zaschnout, aby se vytvořil škraloup. Před upotřebením můžeme hrušková povidla ochutit rumem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies