Švestky – zavařování švestek

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.

Švestky

Švestky – zavařování švestek

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce. 

Švestkový kompot

Co budeme potřebovat

Švestky, 350 gramů pískového cukru, 1 litr vody.

 

Postup přípravy

Švestky opereme a odstopkujeme, předvařujeme v sítu 3 - 5 minut ve vodě 80 až 85˚C teplé, poté je rychle ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic. Zaléváme nálevem, který připravíme rozpuštěním 350 gramů cukru v 1 litru vody. Sklenice o objemu 1 litr sterilujeme 20 minut při 80°C, sklenice o objemu 0,5 litru sterilujeme 16 minut při 85 °C. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 21 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies