Houby – zavařování hub

Máte rádi zavařované houby? Pokud půjdete do lesa a budete chtít, aby vám houby delší dobu vydržely, je ideálním řešením je zavařit. Návod na zavařování hub naleznete zde.

Houby

Houby – zavařování hub

Máte rádi zavařované houby? Pokud půjdete do lesa a budete chtít, aby vám houby delší dobu vydržely, je ideálním řešením je zavařit. 

Zavařování hub - co budeme potřebovat při zavařování

1,6 l vody, 0,3 l octa, 4 zarovnané lžíce soli, 5 vrchovatých lžic krystalového cukru, 1 lžičku hořčičného semínka a 40 zrnek celého pepře, bobkový list, kopr, špetku kyseliny sorbové.

 

 

Zavařování hub - postup přípravy

Očištěné houby pokrájíme na větší kousky, menší houby necháváme celé, anebo je rozpůlíme. Přidáme přiměřené množství mírně osolené vody a vaříme asi 10 minut. Tvrdší houby vaříme déle (asi 20 minut). Pokud se při vaření vytváří pěna, tak pěnu lžící sbíráme. Po uvaření houby scedíme, propláchneme teplou vodou, a necháme okapat.

Po vychladnutí je naskládáme do skleniček a asi tak do 3/4 je zalijeme nálevem zhruba asi 1 centimetr pod okraj sklenice. Pro vylepšení vzhledu a chuti prokládáme houby různou zeleninou jako je feferónka, paprika, cibule apod. Zavíčkujeme a dáme do hrnce, ve kterém máme na dně hadr. Konzervujeme při mírném varu asi 15 - 20 minut. Po ukončení konzervace necháme houby pomalu vychladnout.

Zavařování hub – náš tip

Na nakládání do octa se hodí většina jedlých hub. Mezi nejchutnější patří václavka, ryzec pravý, liška obecná a hřib dubový.
A co se vám ještě může hodit? Přehled jedovatých hub - nejen při sbírání hub jej uvítáte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 18 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies