Chovatelka.cz

Ostružiny – zavařování ostružin

Kateřina Řehořová

Ostružiny mají vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitní systém. Ostružiny vážou měď, čímž snižují nervozitu a neklid. Povzbuzují stěny cév, proto mají preventivní účinek proti žilním chorobám.

Ostružiny – zavařování ostružin

Ostružiny mají vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitní systém, dále ostružiny vážou měď, čímž snižují nervozitu a neklid. Povzbuzují stěny cév, proto mají preventivní účinek proti žilním chorobám. V listech se nachází éterické silice, třísloviny a organické kyseliny.

Ostružinový kompot Co budeme potřebovat

1 l vody, 500 g cukru, čerstvé a pevné ostružiny.

Návod k přípravě

Přebrané a propláchnuté ostružiny necháme pořádně okapat a nasypeme je do připravených, důkladně vymytých sklenic. Každou sklenicí zatřeseme, aby se ostružiny uspořádaly. Zalijeme téměř vařícím nálevem a sklenice ihned uzavřeme. Vložíme do sterilačního hrnce a sterilujeme 20 – 25 minut při teplotě 85 °C.

Články o zavařování

Zavařujte meruňky s námi
Zavařování okurek
Dýně - dýňový kompot
Hruška na talíři - zavařování
Švestky nejen k zavařování

Hodnocení: 4.1

Počet: 13

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.