Moderní zahrada – krásná po celý rok

Zkušení pěstitelé nám dají zapravdu, že krásná zahrada je ta, která kvete a zelená se po celý rok. Lze toho docílit? Pokud zvolíte správně rostliny, můžete se těšit z krásné zahrady opravdu po celý rok.
Tulipány

Moderní zahrada – rostliny kvetoucí na jaře

Nejprve začneme rostlinami, které kvetou na jaře. Mezi takové patří například čemeřice, bledule, tulipány, narcisy, sněženky, primulky, krokusy, bramboříky, vřesy a mnoho dalších. Tyto rostliny vám dokonale prozáří zahradu po dlouhé chmurné zimě.

Moderní zahrada – rostliny kvetoucí v létě

V létě je nabídka rostlin, které vám zkrášlí vaši zahradu opravdu veliká. Vybrat si můžete z velké škály v létě kvetoucích letniček, balkónových rostlin, vodních rostlin a nebo například skalniček. Mezi všeobecně oblíbené rostliny léta patří růže, některé druhy lilií, pelargónie (muškáty), begónie, lichořeřišnice, lekníny, sanvitálie, jiřiny, surfínie, axamitník, lobélie...Stačí si jen vybrat z velké nabídky na trhu.

Moderní zahrada – rostliny kvetoucí na podzim

Na podzim už mnoho rostlin, které kvetly v létě, ztrácí svůj půvab. Avšak nezoufejte. Nyní je čas na některé druhy skalniček a také cibulovin. Mezi cibuloviny, které kvetou na podzim patří sasanka, ladoník, ocůn, dymnivka, eucharis, křivatec, hyacint, modřenec a také některé druhy lílií.

Moderní zahrada – rostliny kvetoucí v zimě

Je sice pravda, že v zimě téměř žádné rostliny nekvetou, avšak ani to nám nezabrání, abychom měli krásnou zahradu. Vhodným řešením jsou truhlíky, které si můžete ozdobit sušenými či umělými květinami a umístit je na okna či kdekoliv jinde, kde se nám budou líbit. Dalším možným řešením je zimní zahrada.

Moderní zahrada – stálezelené stromy a keře

Mezi oblíbené stálezelené stromy a keře, se kterými můžeme oživit svoji zahradu patří buxus (zimostráz), zerav (thuja), jalovec, některé druhy vřesů a nebo také mahónie (mahonia). Ideální je si z těchto druhů keřů udělat živý plot.

Vykouzlete si zahradu jako z pohádky

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies