Zahradní můstek - zahrada je hrou

Jak si svou moderní zahradu ještě více vylepšit? Máte v zahradě již zahradní jezírko nebo potůček? Oživte jej zahradním můstkem, který vypadá velmi efektně. Je však důležité, aby zahradní můstek ladil s celkovým pojetím zahrady.
Zahrada, voda

Zahrada je hra – dřevěný zahradní můstek

Základ můstku je tvořen dvěma dřevěnými oblouky. Na obloucích jsou přišroubované prkna. Prkna mohou být hladká nebo vroubkovaná. Na prkna by měli navazovat sloupky, na kterých je připevněné zábradlí. Vše spojujeme vruty. Zábradlí je tvořeno ze dvou latí , které před připevněním namočíme do vody, aby byla více ohebná. Celý můstek je vhodné ošetřit ochranným nátěrem.

I při volbě zahradního můstku zvažte prostorové možnosti vaší zahrady

Můstek do zahrady si můžete také vyrobit nebo zakoupit i z jiných materiálů, například z:

  • betonu
  • plechu
  • hliníku
  • železa

Zahradní můstek by měl ladit s celkovým pojetím vaší zahrady

Výběr a umístění podobných architektonických prvků (jako je například zahradní můstek) do zahrady je však potřeba si dobře rozmyslet. Je důležité, aby ladil s celkovým pojetím zahrady.

Zahradní můstek - koupě nebo výroba?

Zahradní můstky jsou k dostání ve velkých zahradnických centrech. Cena dřevěného zahradního můstku se dle velikosti pohybuje v cenovém rozmezí od pěti tisíc korun. Pokud se vám v jejich široké nabídce žádný můstek do vaší zahrady nelíbí, tak je lepší si jej vyrobit. Výroba není nijak zvlášť složitá.

Zimní zahrada jako právě aktuální téma >>

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies