Chovatelka.cz

Kočka sokoke – mazlíček nebo tygr?

Cepel Cepel
Kočka plemene sokoke není u nás zatím příliš známá a její chovatele ve světě bychom spočítali na prstech jedné ruky. Přesto si ve světě získává stále větší oblibu, a to nejen díky své kráse, ale také úžasné povaze.
Původ kočky sokoke

Kočka sokoke má původ až v daleké africké Keni, kde se vyskytují v docela velkém počtu. V Evropě je jen několik málo chovatelů tohoto plemene, z nichž nejvíce v Dánsku. První kočka plemene sokoke byla do Evropy přivezena až v roce 1990, není se tedy čemu divit, že tato rasa zatím není příliš známá.

Sokoke – patří mezi divoká plemena

Sokoke má hned několik zvláštních povahových rysů, které byste u jiných domácích mazlíčků jen těžko hledali. Sokoke patří mezi divoké plemeno koček, které se však dokáže velmi dobře přizpůsobit v domácnosti. Svou povahou je podobná například kočce bengálské, jejíž chov má u nás již dlouhou tradici. Sokoke žije ve svých přirozených podmínkách ve smečce, podobně jako velké kočkovité šelmy. Na rozdíl od většiny jiných koček se nebojí vody, naopak jí má docela v oblibě. Vzhledově připomíná sokoke spíše tygra. A jak vlastně sokoke vypadá?

Kočka sokoke – vzhled Nohy Zadní nohy jsou delší než přední, uzpůsobeny k běhu Tělo Dorůstají do malé až střední velikosti, tělo je velmi svalnaté Hlava Hlava je úzká, podlouhlá, olemovaná kresbou Oči Oči sokoke mohou mít několik různých barev, tvar je mandlovitý Srst Má nádhernou kresbu, podobnou kočce bengálské, kresba je ale mnohem výraznější a často se také vyskytují velké obrazce. Typická barva srsti je hnědočerná Další zajímavé články ze světa koček:
Nejoblíbenější plemena koček Kočičí plemeno devon-rex Zajímavosti ze světa koček Nejroztomilejší dárek - britská stříbřitá kočička Tiffany kočka Kočičí plemena vhodná do bytu Bombajská kočka (Bombay cat) Chantilly Tiffany

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.