Nejoblíbenější plemena koček

V dnešním článku se dozvíte více o nejoblíbenějších plemenech koček a také proč jsou mezi chovately tak oblíbené. Co myslíte? Jsou kočky oblíbené pro svůj vzhled a nebo pro své povahové vlastnosti?

Kočky, tráva

Oblíbená plemena koček - Perská kočka

Perská kočka patří mezi jedno z nejstarších a nejznámějších plemen koček. Tato kočka má klidnou i příjemnou povahu. Většinou to je trpělivé a skromné zvíře, které nepotřebuje trvalou osobní pozornost. Perská kočka je vcelku nehlučné plemeno a jste-li během dne mimo domov, nijak zvlášť netrpí.

Evropská krátkosrstá kočka

Tato kočka je nevázaná a přítulná, zároveň nevtíravá, nezávislá, lehko se přizpůsobí rytmu a stylu života chovatele. Evropské krátkosrsté kočky jsou inteligentní, aktivní a samostatné, zvědavé a hravé.

Siamská kočka

Siamská kočka jako mimořádně elegantní a typicky zbarvená kočka má po celém světě řadu oddaných ctitelů. Tato vysoce elegantní kočka má svou nezaměnitelnou povahu. Je vysoce inteligentní a vyžaduje pozornost.

Plemena koček - Kočka domácí

Kočka domácí je výbornou společnicí, stejně jako plemenné kočky. Nemá sice svůj průkaz původu, ale nese v sobě jedinečné vlastnosti koček, které se vyvíjely z odnoží divokých koček. Kočka domácí převažuje nad těmi, které jsou plemenné.

Birma - posvátná kočka z Barmy

Birma je polodlouhosrstá kočka, které se často říká „posvátná kočka z Barmy“. Její srst je hustá s hedvábnou texturou. Kočky tohoto plemene jsou velmi inteligentní, hravé a opravdu vynalézavé.

Sphynx kočka - bezsrsté plemeno kočky

Kočky sphynx jsou zahaleny tajemstvím a stále velmi žádané milovníky koček. Je to bezsrsté plemeno, které je známé svou odolnou psychikou. Tato kočka se téměř ničeho nebojí. Lovecký instinkt, který je zakořeněný ve všech kočkách, sphynx naprosto postrádá. Velmi dobře chápou lidské zvyky a na řeč lidí velice rádi odpovídají svým mňoukáním.

Bengálská kočka

Bengálská kočka patří do kategorie krátkosrstých koček. Jako domácí kočka vznikla křížením s divokými kočkami, což předurčuje krásu její srsti a temperament, přesto patří k velice žádaným druhům koček.

Svět koček - další zajímavé články o kočkách

Zajímavosti ze světa koček

Nejroztomilejší dárek - britská stříbřitá kočička

Tiffany kočka

Bombajská kočka (Bombay cat)

Kočičí plemena vhodná do bytu

Americký bobtail


 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies