Zajímavosti ze světa koček

Zajímá Vás, jaká je nejdražší, největší, nejstarší, nejbohatší či nejvíce produktivní kočka či kocour na světě? Ještě mnohem více zajímavostí ze světa koček naleznete v dnešním článku.
Spící kočka

Nejstarší žijicí kočka na světě

Nejstarší žijicí kočka na světě je barmská kočka - Kataleena Lady, narozená 11. března 1977. Její majitelkou je paní V. Haywardová z Melbourne v Austrálii.

Nejdražší kočka na světě

Nejdražší kočkou na světě je bengálský kocour Cato, který byl v únoru 1998 zakoupen za 25.000 liber ( 1.146.500,- Kč) paní Cindy Jacksonovou z Londýna. Prodávajícím byl chovatel koček - Lord. C. Esmond Gay z Bedfordshire v Anglii.

Nejlepší lovec myší - kočka Towser

Nejlepší lovcem myší byla želvovinová kočka jménem Towser (21.4.1963 až 20.3.1987). Za svůj život údajně chytila 28.899 myší. Tato kočka pracovala v lihovaru Glenturret, kde jí také byla postavena socha.

Kočka s největší vrhem koťat

7. srpna 1970 se čtyřleté barmské kočce Tarawood Antigone narodilo 19 koťat, nakonec jich přežilo 15 (1 kočka, 14 kocourů).

Nejdelší kočka na světě

Nejdelší kočkou světa je maine coon kočka jménem Leo. Kocour Leo váží 15,8 kg a měří rekordních 121,9 cm od nosu k ocasu.

Nejstarší kočičí máma

Nejstarší kočičí mámou se stala kočka Kitty, která patřila Georgi Johnstonoveovi ze Staffordshiru v Anglii, porodila 2 koťata v pokročilém věku 30-ti let. Za svůj život měla celkem 218 koťat.

Nejbohatší kočka na světě

Nejbohatší kočkou světa se stala kočka jménem Blackie, které zámožný pan Ben Rea odkázal ve své závěti 15 milionů britských liber.

Tiffany kočka

Kočičí plemena vhodná do bytu

Bombajská kočka (Bombay cat)

Americký bobtail

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies