Zmrazování ovoce, zeleniny a hub
ns.chim ns.chim 07.10.2007
Pokud si chcete ponechat část své úrody ovoce, zeleniny nebo hub na zimní období a nechce se vám trávit dlouhé hodiny zavařováním, postačí když vše snadno a jednoduše zmrazíte. Víte, jak se správně konzervují jednotlivé plodiny?
Návod na zmrazování zeleniny
U zeleniny se dá trvanlivost prodloužit také s pomocí zmrazování - druhu konzervace. Hrášek, mrkev, kukuřici, růžičkovou kapustu, celer, květák, petržel a fazolky tímto způsobem snadno a rychle uchováte v mrazáku po dlouhou dobu. Zeleninu nejprve omyjte vlažnou vodou, nechte okapat, nakrájejte ji na požadovaný tvar a poté zeleninu naskládejte do misky nebo kelímku, vložte do mikrotenového sáčku a dejte do mrazáku.
Zmrazování hub Pokud chcete zamrazit houby, je nutné, abyste je nejprve tepelně opracovali. Čerstvé houby nejprve chvíli podusíte na pánvičce s olejem a poté je necháte vychladnout. Nakonec takto upravené houby rozdělíte do mikrotenových sáčků podle požadovaných porcí. Poté mikrotenové sáčky s houbami pevně uzavřete a dáte do mrazáku.
Nebo raději zavařujete? Jak zavařit mirabelky Jak zavařit cuketu Jak zavařit jablka
Hodnocení: 4.0
Počet: 3
Nejlepší: 5 Nejhorší: 3