Jak zavařovat mirabelky?

Mirabelky stimulují metabolismus sacharidů, posilují nervy, zlepšují výkonnost a odolnost proti stresu. Mají mnoho vitaminu E, draslíku, vápníku, hořčíku, železa a zinku. Z mirabelek si můžeme připravit výbornou zavařeninu.

Mirabelky

Mirabelky – jak je zavařovat?

Mirabelky jsou velmi chutné ovoce, které obsahuje mnoho vitamínů. Mirabelky stimulují metabolismus sacharidů, posilují nervy, zlepšují výkonnost a odolnost proti stresu. Mají mnoho vitaminu E, draslíku, vápníku, hořčíku, železa a zinku.

Co budeme potřebovat

1 litr vody, 300 – 350 gramů pískového cukru (na sklenici o objemu 330 mililitrů použijeme asi ½ lžíce), 2 kilogramy zralých mirabelek, celou vanilku.

 

Postup přípravy

Mirabelky umyjeme, osušíme a naskládáme do sklenic. Sklenici zalijeme 1 centimetr pod okraj teplým nálevem, který jsme si připravili z vody a cukru. Nakonec přidáme kousky vanilky, sklenice dobře uzavřeme, utěsníme a necháme sterilovat 20 – 25 minut při teplotě 85°C.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.9 Počet: 13 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies