Chovatelka.cz

Vánoční nadívaný kapr

Kateřina Řehořová
K Vánocům a štědrovečerní večeři patří bezesporu kapr a bramborový salát. Chcete vyzkoušet nějaký originální recept k přípravě kapra, toužíte oživit chuť večeře i o Vánocích? Zkuste recept na kapra s výbornou bylinkovou nádivkou.
Vánoční nadívaný kapr – co budeme potřebovat 2 kilogramového kapra
60 gramů másla
sůl
strouhanku
alobal
Nádivka 200 gramů vepřové plece
20 gramů slaniny
2 vejce
1 žemli
mléko
petržel, pažitku
cibuli
sůl, pepř
muškátový květ
Postup přípravy nadívaného kapra

Kapra vykucháme, očistíme, zbavíme šupin, nasolíme a necháme alespoň hodinu odležet. Naplníme předem připravenou nádivkou a otvor zašijeme. Kapra osolíme i povrchu, silně potřeme máslem a zabalíme do alobalu. Vložíme do zapékací mísy, nebo pekáče a přibližně 40 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Po 40 minutách vyjmeme zapékací mísu s nadívaným kaprem z trouby a alobal rozstřihneme. Kapra posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme ještě dalších 5 minut, dokud strouhanka bude křupavá.

Příprava bylinkové nádivky

Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme prosáknout. Vepřové maso, slaninu a žemli umeleme, přidáme vejce, petrželku, pažitku, cibuli, koření, sůl a vše promícháme. Bylinkovou nádivkou plníme kapra a poté dáme do trouby.

Co nesmí na štědrovečerním menu chybět? Rybí polévka!
Nebo vyzkoušejte kapra s pivní omáčkou. Recept naleznete zde >>

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.