Vánoční rybí polévka – základ štědrovečerního menu

Vánoční rybí polévka bývá základem štědrovečerního menu. Ryby, kořenová zelenina a koření jsou zásadními ingrediencemi každé rybí polévky. Zde naleznete recept, jak připravit jemnou a velmi chutnou rybí polévku z kapra.
Rybí polévka

Vánoční rybí polévka patří k štědrovečernímu menu

  • 1–2 rybí hlavy
  • rybí vnitřnosti
  • 2 mrkve
  • ¼ celeru
  • 1 cibuli
  • 1 česnek
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy (Víte, že bobkový list pochází z vavřínu?)
  • muškátový květ
  • sůl, pepř
  • smetanu
  • zelenou petržel
  • rohlík nebo housku
  • trochu másla nebo tuku
Více o koření a kořenících směsích se dozvíte zde

Vánoční rybí polévka - spousta koření na štědrovečerním menu

Nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, nové koření, bobkový list a muškátový květ vaříme v osolené vodě. Přidáváme očištěnou kapří hlavu a rybí vnitřnosti. Až rybí maso změkne, polévku scedíme.

V dalším hrnci na másle připravíme jíšku, kterou zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno pokrájené rybí maso. Nakonec do polévky přidáme rozmixovanou nebo nadrobno nakrájenou zeleninu, ochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu.

Vánoční rybí polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželí a podáváme s osmahlými kostičkami z bílého pečiva. Štědrovečerní menu by bez rybí polévky nebylo to pravé.

Vyzkoušejte také kapra z pivní omáčkou. Zde naleznete recept >>
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies