Stylová kuchyň v nerezu

Toužíte po nerez kuchyni? Podívejte se, zda je tento materiál vhodný právě pro vás a jak o takovou kuchyň pečovat.

Kuchyň v nerezu

Jaká je Vaše představa ideální kuchyně?

Kuchyň je pravděpodobně nejnavštěvovanější místnost v celém bytě. Trávíme zde několik hodin denně a často sem vodíme své návštěvy. Je to logické, v kuchyni je po ruce veškeré občerstvení, tím pádem nemusíme od návštěvy stále odbíhat. Ostatně kuchyň byla i za našich prababiček a také jejich babiček jedinou místností, kde se všichni scházeli nad společnou prací nebo večerním povídáním. Společenským pokojem bychom ale kuchyň nazývat nemohli, měla by sloužit hlavně jako místnost k přípravě chutných pokrmů a přitom nám usnadnit co nejvíce práce. K tomu si pořizujeme různé pomocníky, ale také praktický a nejlépe bezúdržbový kuchyňský nábytek. Jak je to tedy s materiálem, jako je nerez? Je jeho volba do celé kuchyně to pravé ořechové nebo se raději spokojíte pouze s nerez doplňky?

Atraktivní kuchyň z nerezové oceli

Nejčastějším materiálem kuchyňských linek zůstává dřevo, stále častěji je však nahrazuje přírodní či umělý kámen, sklo a také leštěná nerez ocel. Z ní si lze opatřit prakticky jakýkoli kuchyňský prvek, od drobných potřeb až po nábytek. Jak se ale leštěná ocel chová v praxi? To si můžete vyzkoušet například na obyčejném dřezu, který se vyskytuje snad v každé domácnosti. Vzhled kuchyňských potřeb z nerez materiálu vypadá velice efektně a atraktivně, s jeho údržbou je ale poměrně dost práce. Nejen, že na jeho ploše zůstávají vidět stopy po otiscích mastných prstů, kapek vody nebo usazený prach, je také náchylný na sebemenší škrábnutí. To se týká především kovových nástrojů, které po sobě zanechají viditelnou stopu. Pokud však navštívíte někoho, kdo kuchyň z nerezu vlastní, můžete si být téměř 100% jisti, že má v kuchyni dokonale čisto.

Kuchyňská linka z nerez oceli je téměř nezničitelná

Při opatrném zacházení je kuchyň z nerez oceli teoreticky nezničitelná, po několika letech nemusíte kupovat novou, protože vás zaručeně přežije. Pokud dojde k nějakému poškrábání nebo snad promáčknutí (dvířek), vždy je tu možnost nápravy, a sice v případě škrábance slabým přeleštěním nebo v případě promáčknutí je možné ocel „vyklepat". Jestliže vás tedy neděsí každodenní leštění nerez povrchu nebo nemáte malé děti (jejich ručičky jsou a budou všude), můžete se směle vydat na nákupy.

Bydlení podle zásad Feng shui - kuchyně

Šetříme kuchyň i své peníze

Zařiďte si kuchyň v japonském stylu

Obývák v kuchyni? Nic není nemožné!

Pořiďte si zelenou kuchyň - ušetříte!

Sporáky - elektrický, plynový nebo kombinovaný?

Víte, jak zabudovat vestavěné spotřebiče?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies