Obývák v kuchyni? Nic není nemožné!

Propojení více místností je dlouhodobým trendem, spojení obývacího pokoje s kuchyní se u nás ale ještě nezabydlelo. Propojení vám přitom může ušetřit spoustu času i místa!

Kuchyň

Kuchyně a obývák – proč je spojit?

Modernější bydlení

Čím více místností propojíte, tím bude vaše bydlení modernější a celkově jednodušší. Navíc máte spoustu možností, jak naložit s nábytkem a bydlení si ozvláštnit.

Více času a prostoru

V případě propojení kuchyně s obývacím pokojem oceníte zejména ušetřený čas – najednou máte ke všemu blízko, nezdržujete se otevíráním dveří a byt vypadá mnohem vzdušněji.

Jen si vzpomeňte, kolikrát u televize dostanete chuť na chipsy nebo čokoládu nebo si chcete uvařit čaj. Nyní máte vše po ruce!

Společenské vyžití

Při vaření nebudete oddělení od dění v bytě, můžete si povídat s manželem nebo přáteli. Obývací kuchyň si proto zamilují zejména lidé společenští, kteří jsou neradi sami.

Nevýhody propojeného bydlení

A nyní k nevýhodám kuchyně propojené s obývacím pokojem. Prvním z nich je ztráta soukromí – jak jsme již zmiňovali, obývací pokoj není vhodný pro ty, kteří (zvláště při vaření) upřednostňují samotu. Dalším mínusem je typický kuchyňský zápach a vlhkost, která po dlouhodobém působení nábytek poškozuje. Tyto potíže lze ale řešit pořízením kvalitní, silné digestoře.

Možnosti obývací kuchyně

Myslíte si, že obývací kuchyň se do malého bytu nehodí? Kdepak. Hodí se jak do velkého bytu disponujícího rozlehlými místnostmi (z jedné tak vytvoříte dvě), tak i do malého bytu, kde odstraněním příček místnosti spojíte.

Místnost opticky rozdělte

Důležitou součástí obývací kuchyně je subjekt, který opticky rozdělí kuchyňskou část od obývací. Může jím být například jídelní stůl umístěný ve středu místnosti nebo barový pult kuchyňské linky. Nejlevnější variantou je barevné rozlišení stěn – při výběru ovšem dávejte pozor, aby k sobě barvy dobře ladily! Hodí se například kombinace červené stěny se žlutou, žluté se zelenou nebo s kávově hnědou.

Chcete bytu dodat vzdušnost, ale nechcete kvůli tomu bourat zeď? Bohatě postačí, když vymontujete dveře mezi kuchyní a obývacím pokojem, odstraníte panty a obruby vkusně upravíte (např. celistvou dřevěnou lištou).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies