3 balíčky jemných BeBe sušenek
1 litr mléka
2 balíčky vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
Sušenkami vyložíme plech. Povrch navlhčíme několika lžícemi mléka. Připravíme pudink s cukrem a ještě teplý rovnoměrně naneseme na sušenky. Na to znovu vrstvu sušenek + pudink. Končíme vrstvou sušenek. Necháme 24 hodin uležet v chladu.
Tip: Můžeme sáhnout po kakaových sušenkách nebo kakaovém pudinku. Místo mléka lze sušenky pokapat i rumem. A konečně povrch moučníku lze polít nebo pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Čoko hrudky – bleskovka1 čokoláda na vaření
1 lžíce másla nebo smetany ke šlehání
Hrnek cornflakes
Čokoládu rozpustíme s máslem nebo smetanou. Nalejeme na cornflakes a tvarujeme hrudky, které klademe na pečící papír nebo alobal. Dáme na minimálně na dvě hodiny ztuhnout.
Dort s pudinkem a jahodami125 g sucharů nebo BeBe sušenek
75 g másla
2 balíčky vanilkového pudinku
1 litr ovocné šťávy (třeba z kompotu)
Jahody
Jahodový sirup
Suchary (sušenky) rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem. Přidáme máslo a vypracujeme těsto, které rozprostřeme do kulaté rozpínací formy. Ze šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink a nalijeme ho na vrstvu sušenek do formy. Když pudink trochu ztuhne, narovnáme na něj jahody. Výsledné dílo dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním lehce polijeme jahodovým sirupem.
Tiramisu2 balíčky piškotů
200 g moučkového cukru
3 zakysané smetany
3 krabičky pomazánkového másla
1 hrnek studené instantní kávy
2 lžíce rumu
Kakao
Smetanu, máslo a cukr ušleháme do pěny. Formu na dort vyložíme jedním balíčkem piškotů pokapaných kávou a rumem. Na piškoty rozetřeme polovinu ušlehané hmoty a navrch znovu přijdou piškoty pokapané kávou a rumem. Na ně navrstvíme zbytek hmoty a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.
Tip: Chcete-li moučník odlehčit, zkuste místo pomazánkového másla sýr typu Lučina nebo žervé, místo smetany lze použít jogurt. Možná je i kombinace netučného tvarohu, Lučiny (žervé), jogurtu a zakysané smetany light.
Domácí truffes150g másla
150g moučkového cukru
400g čokolády na vaření
3 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a rum, směs vychladíme a tvarujeme kuličky, které obalíme kakaem. Dáme aspoň na dvě hodiny do lednice.
Tip: Cukr lze vynechat.