Chovatelka.cz

Nádivka s uzeným masem a kopřivami

Kateřina Řehořová
Tato nádivka s uzeným masem a kopřivami je ideální přílohou k pečenému kuřecímu, krůtímu, jehněčímu a vepřovému masu. Touto nádivkou můžete zpestřit také letošní velikonoční menu.
Ingredience na nádivku s uzeným masem a kopřivami
1 žemlovku
10 vajec
200 g vařeného vepřového masa i s vývarem
200 g uzeného masa
200 g Hery
sůl pepř muškátový květ
nasekané mladé kopřivy - asi 2 hrsti (O pozitivních účincích kopřivy dvoudomé se dočtete v článku zde >>) Příprava nádivky

Žemlovku nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse. Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy. Do malého množství vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vše dáme do tukem vymazaného pekáče a zvolna pečeme. Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem. Tato nádivka s uzeným masem a kopřivami je ideální přílohou také k pečenému kuřecímu, krůtímu, jehněčímu a vepřovému masu.

Nechte se inspirovat také dalšími recepty
Zapečená cuketa s nádivkou Dýňová tortilla Domácí výroba selské paštiky Sýrové pečivo

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.