Moderní zahrada – módní trendy zahrad

Jaké jsou módní trendy v oblasti zahrad? Rádi byste si svoji zahrádku ještě více zdokonalili? Nechte se inspirovat naším článkem o módních trendech zahrad. Bude i ta vaše zahrádka moderní?
Zahrada

Moderní zahrada – trendy dekorace do vaší zahrádky

Při moderním pojetí zahrady jsou dekorace již nepostradatelným zahradním doplňkem. Jaké dekorace jsou letos moderní? Tak jako i loňský či předloňský rok jsou to i nadále zahradní sochy a sošky, které jsou velmi estetickou dekorací do vaší moderní zahrady.

Osvětlené vodní plochy

Na zahradách najdeme nejen bazény, jezírka, kašny, ale také umělé vodní nádrže, které vypadají velmi moderně, pokud mají své vlastní osvětlení. To mohou zajišťovat ponorné reflektory, které by měly být neustále pod vodou.

Moderní ovocné stěny

S pomocí ovocné stěny lze poměrně dobře skloubit optickou ochranu soukromí vaší zahrady, užitek z úrody ovoce a také stylový dekorační prvek. Kromě toho je také takový „ovocný sad” nenáročný na prostor, protože větve se vyvíjejí jen na dvě strany. Tato forma úpravy ovocných stromů je vhodná zejména pro úzké zahrady v řadové zástavbě nebo pro malé zahrádky.

Topiari – moderně vytvarované dřeviny

Koule, kostky, kužele či pyramidy vytvořené ze stromů nebo keřů, jsou velmi moderní záležitostí. Pro tvarování se hodí téměř jakýkoliv strom nebo keř, nejběžnější je však tvarování stálezelených druhů (zimostráz, tis, brslen, borovice), nejlépe s malými lístky.

Zahradní fontánky a vodotrysky

Vodotrysky a fontánky jsou velmi efektivní doplňky, kterými můžete zkrášlit svoji zahradu. Ve speciálních prodejnách si můžete vybrat z velké škály tvarů a barev vodotrysků i fontánek (můžete si pořídit vodotrysk v podobě delfína, amora a nebo například lva).

Zajímavé tipy

Zahrada podle znamení zvěrokruhu

Svítící květináče jako dekorace

Solární lampy - estetické a úsporné

Venkovní osvětlení - posviťte si na zahradu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies