Zahrada podle znamení zvěrokruhu

Někteří lidé mají vztah k zahradničení od dětství, někteří si k němu nevytvoří vztah nikdy. Náš charakter se nevědomky odráží v podobě našeho domova i zahrady. Poznejte zahradu jednotlivých znamení zvěrokruhu.

Zahrada s květinami

Beran

Jste jedničky v realizaci velkých plánů, proto si klidně můžete dovolit nastěhovat se do domu s neobdělaným obrovským kusem půdy. Drobné práce jako je ořezávání růží za vás pravděpodobně bude dělat někdo jiný, ale projektování vlastní zahrady by nikdo nezvládl lépe než vy.

Býk

Býk je znamení pevně spjaté se zemí a proto je logické, že patří mezi nejlepší a nejtrpělivější zahradníky. Díky své praktičnosti ale bude chtít mít ze zahrady také nějaký užitek a zasadí pár jabloní nebo třešní.

Blíženci

Blíženci jsou vynalézaví zahradníci, kteří potřebují ke spokojenosti hlavně hodně barev a vůní. Bohužel ale u ničeho dlouho nevydrží, proto by měli vybírat rostliny, které nevyžadují mnoho péče.

Rak

Tomuto vodnímu znamení bude nejlépe vyhovovat zahrádka s rybníčkem a malý záhonek růží. Jste romantičtí, což se promítá i do vzhledu prostředí, ve kterém žijete.

Lev

Protože rádi hostíte své přátele, vaše zahrada se neobejde bez pergoly a ohniště s rožní. Okolí domu bude nepochybně pestrobarevné a okázalé stejně jako vy.

Panna

Možná už odmalička sníte o zahradě se skalkou nebo zajímavou soškou. Pokud nebydlíte v domě, ale v bytě, určitě je kolem vás plno květin. Obdivujete také sušené vazby a vše, co je krásné, ale trvanlivé.

Váhy

Váhy jsou stejně jako Býci výtečnými zahradníky. Jejich dům i zahrada jsou plné květin. Nepohrdnou květinami staromódními ani exotickými a dokonale zvládají péči o ně.

Štír

Zahrada je pro vás místem k odpočinku a zahradničení výborným ventilem. Musí vás okouzlovat každý den a tomu s radostí podstoupíte svůj čas i úsilí.

Střelec

Střelci obvykle nemají chuť ani vlohy pro zahradničení, ačkoliv přírodu milují. Jejich ztělesněním jsou silné a plodné stromy jako je jabloň či hruška.

Kozoroh

Kozorozi vyžadují od své zahrady především užitek. Jakmile si zvyknou pěstovat vlastní zeleninu, už nechtějí jíst nic jiného. Trávník je vždy perfektně upravený a sousedé obvykle jen tiše závidí.

Vodnář

Vodnáří milují květiny a ještě raději o ně pečují. Jejich snem bylo odjakživa mít vlastní zahrádku s jahodami, malinami a pažitkou, kterou si každé ráno nasekají na čerstvý chléb. Příroda je jejich útočištěm, na které nedají nikdy dopustit.

Ryby

Ryby žijící v domě se zahradou obvykle každý rok konzervují a nakládají všechno, co jim vyroste a stůl je každý den plný dobrot, které jste si vlastnoručně vypěstovali. Zahrada je podle nich nezbytnou součástí každého domu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies