Chovatelka.cz

Kokosové kuličky - domácí rafaelo

Kateřina Řehořová
Kokosová chuť cukroví. Oblíbený druh nepečeného vánočního cukroví – kokosové rafaelo. Jak postupovat při výrobě kokosových kuliček? Poradíme s ingrediencemi i přípravou. Zde naleznete recept.
Co budeme potřebovat k přípravě rafaela 1 kondenzované mléko (salko)
100 gramů mandlí
400 gramů strouhaného kokosu
Postup přípravy kokosového rafaela

Kondenzované mléko smícháme s větší částí kokosu (přibližně 300 g) a směs dáme na 2 hodiny vychladit do lednice. Prozatím, než směs v lednici ztuhne, si připravíme mandle. Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme.

Každou mandli poté obalíme v předem vychlazené směsi kondenzovaného mléka a kokosu, a vytvoříme z ní kuličku. Výslednou kuličku nakonec obalíme ve zbývajícím kokosu. Kokosové rafaelo skladujeme v chladu.

Vyzkoušejte také další druhy nepečeného cukroví - hříbečky Marcipánové figurky oživí tác s cukrovím

Hodnocení: 3.0

Počet: 3

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.