Chovatelka.cz

Čokoládové hrudky

Kateřina Řehořová
Již z názvu je jasné, co bude ingrediencí kromě cukru, másla, mléka a oříšků. Kakao nebo strouhaná čokoláda dodá hrudkám barvu i typickou chuť. Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky nebo hrudky a zdobíme.
Co budeme potřebovat k přípravě čokoládových hrudek? 100 gramů moučkové cukru
100 gramů másla
1,5 lžíce kakaa nebo nastrouhané čokolády
1 lžíci škrobové moučky
1,5 lžíce plnotučného mléka
50 gramů nadrobno pokrájených vlašských ořechů nebo mandlí
Čokoládové hrudky – postup 

Máslo, moučkový cukr, mléko a kakao (nebo čokoládu) mícháme a ohříváme v hrnci za stálého míchání, ale nepřivedeme k varu. Poté sejmeme hrnec ze sporáku, a do této směsi přidáme škrobovou moučku. Mícháme do vychladnutí a zhoustnutí. Nakonec přimícháme ořechy.

Lžičkou vykrajujeme hrudky, které necháme ztuhnout na pergamenovém papíru. Hrudky můžete ozdobit barevným zdobením.

Kokosová varianta >> Rumová varianta >> Uvítáme i vaše recepty na vánoční cukroví - pečené, nepečené, tradiční i netradiční druhy - více informací ZDE

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.