Změna dodavatele elektřiny

Pokud se Vám zdá být Váš dodavatel elektřiny příliš drahý, změňte jej! V dnešní době na to máte plné právo. Stačí se pouze informovat, který je pro vás ten nejlepší a nejlevnější.

Žárovky

Kolik platíte za elektřinu?

Zdá se Vám, že Vaše účty za elektřinu neustále rostou? Není nic jednoduššího, než změnit součastného dodavatele elektřiny. Ze zákona na to máte právo, navíc výběrem vhodného dodavatele můžete ušetřit až několik tisíc korun za rok! Úsporu nákladů může přinést i změna sazby, kterou aktuálně máte. O výhodnosti jednotlivých sazeb se dozvíte více na zákaznických linkách jednotlivých dodavatelů.

Celorepublikoví dodavatelé elektřiny

Bicorn
Bohemia Energy
Centropol Energy
Czech Karbon
ČEZ Prodej
Engas
E.ON Energie
Lumen Energy
Pražská energetika (PRE)
United Energy Trading

Porovnejte si nabídky jednotlivých dodavatelů

Náklady na elektřinu Vašeho součastného dodavatele si můžete porovnat s nabídkami ostatních na webu http://kalkulator.eru.cz. Výpočty je ovšem nutné brát s rezervou, protože kalkulačka dosud počítá s devatenáctiprocentním DPH.

Jak na změnu dodavatele?

Změna dodavatele je poměrně jednoduchá a vždy by měla být provedena zdarma. Na webových stránkách nově zvoleného dodavatele elektřiny vyplníte formulář a nebo zavoláte na jeho zákaznickou linku. Zde se s Vámi pracovníci dohodnou na termínu uzavření smlouvy. Tito pracovníci také zašlou výpověď Vašemu současnému dodavateli (budou potřebovat plnou moc), nemusíte tak již dále nic řešit. Je však třeba počítat s výpovědní lhůtou, která obvykle trvá tři měsíce. Elektrické vedení zůstane stejné, pouze Vám bude zasílána faktura s jinou hlavičkou.

Na co si dát při změně dodavatele pozor?

Prodejci některých alternativních dodavatelů neinformují o ceně a podmínkách nových dodávek (například neinformují o výši poplatku za uzavření smlouvy, aktivačním případně deaktivačním poplatku, apod.). Informujte se proto předem o cenové nabídce Vámi vybraného dodavatele a pečlivě si přečtěte i ostatní podmínky smlouvy, včetně podmínek jejího případného vypovězení.

Ušetřit za elektřinu můžete také následujícími způsoby

  • Používejte úsporné žárovky nebo zářivky, ušetříte až 80% elektřiny při stejné hladině osvětlení.
  • Omezte dlouhodobé svícení na chodbách a dekorativní osvětlení, obzvláště když v dané místnosti nejste.
  • Lednici umístěte na chladné a suché místo - optimálně do místnosti s průměrnou teplotou 17 °C, s každým stupněm navíc roste její spotřeba o 6 %.
  • Vypínejte pohotovostní režim u některých domácích spotřebičů, jako je například televizor, mikrovlnná trouba, video, počítač či satelitní souprava.
  • Jídlo ohřívejte v mikrovlnné troubě, než v klasické troubě či na plotně - má menší spotřebu energie.
  • Pokud chcete ušetřit za elektřinu, vyhněte se používání sušičky - její provoz vyjde v průměru na 3000 korun za rok.
  • Pořiďte si místo klasického stolního počítače notebook - je úspornější.

Rady, jak ušetřit za plyn a elektřinu

Jak ušetřit na hypotéce?

Rady, jak ušetřit v zimě za teplo

Jak ušetřit v domácnosti?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies