Chovatelka.cz

Žirafa Rothschildova - nejvyšší zvíře světa

Kateřina Řehořová
Žirafa Rothschildova je nejvyšším savcem světa. Přirozeným prostředím žiraf jsou savany a polopouště. Protože mají dlouhý jazyk a husté sliny, mohou se živit i trnitými větvemi stromů.
Žirafa Rothschildova - nejvyšší zvíře světa Žirafa Rothschildova je nejvyšším savcem světa. Přirozeným prostředím žiraf jsou savany a polopouště. Protože mají dlouhý jazyk a husté sliny, mohou se živit i trnitými větvemi stromů.
Žirafa Rothschildova – rozšíření Žirafa je rozšířena v Keni a Ugandě. Žije v křovinatých oblastech, savanách a polopouštích.
Žirafa Rothschildova – způsob života Žirafy tvoří menší stáda většinou po 10 zvířatech, výjimkou jsou stáda tvořená ze 100 a více žiraf. Stádo vede zkušená samice, která řídí veškerý život uvnitř stáda. Žirafy netvoří pevná stáda, a tak se zvířata pohybují volně. Samec se obvykle pohybuje při přesunech na konci stáda. Mladí samci tvoří mládenecká stáda.
Žirafa Rothschildova – výška Výška žirafy se pohybuje od 4 do 6 metrů.
Žirafa Rothschildova - váha Žirafa Rothschildova váží 700 – 1200 kilogramů.
Žirafa Rothschildova – potrava Žirafy se živí listím a větvemi stromů, trávou. Dlouhý jazyk (který je až 50 centimetrů dlouhý) a husté sliny umožňují žirafám otrhávat listy i na trnitých větvích stromů a keřů. Konzumace potravy a pití zabere žirafě denně přibližně dvanáct hodin.
Žirafa Rothschildova – rozmnožování Samice žirafy je březí 14 - 16,5 měsíce. Zpravidla rodí 1 mládě ve stoje. Mládě žirafy je po narození velké až 180 centimetrů a už za půl hodiny po porodu se pokouší postavit.
Žirafa Rothschildova – ochrana Žirafa je zapsána na červeném seznamu IUCN. Jsou loveny bezohlednými pytláky například kvůli střapci na svém ocasu, který je prodáván jako suvenýr, a nebo je používán k odhánění much. Zbytek mrtvého zvířete zůstane na místě nevyužitý.
Žirafa Rothschildova – věk Žirafa Rothschildova se dožívá průměrného věku 30 – 35 let.
Žirafa Rothschildova – zajímavosti o žirafách Žirafy odpočívají ve stoje. Během 24 hodin spí pouhých 20 minut.
Samci mezi sebou bojují přetlačováním nebo proplétáním krků, někdy dokonce do sebe narážejí hlavami.
Žirafa má 7 krčních obratlů, stejně jako člověk.
Žirafa – druhy žiraf Žirafa síťovaná
Žirafa angolská
Žirafa kordofanská
Žirafa masajská
Žirafa nubijská
Žirafa kapská
Žirafa zambijská
Žirafa západoafrická
Žirafa Rothschildova

Hodnocení: 4.0

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.