Do vlažného mléka přidáme droždí, špetku soli a trochu cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do misky dáme prosátou polohrubou a hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a na teplém místě necháme kynout. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého koláčku vyhloubíme jamku, okraje potřebe vejcem a do středu vložíme náplň. Ozdobíme rozinkami a přendáme na plech pokrytý papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Náplň
Nastrouhané zelí udusíme na oleji do měkka. Přidáme moučkový cukr, mletou skořici, promícháme a necháme vychladnout. Tuto zelnou náplň klademe do středu každého koláčku.