Chovatelka.cz

Zeleninový kynutý koláč

Kateřina Řehořová

Koláče patří k oblíbeným sladkým pochutinám, které máme všichni rádi. Koláče nemusí být pouze ovocné, můžete si je také „okořenit” zeleninou. Mrkev, brokolice, vybírejte dle libosti.

Zeleninový kynutý koláč - jaké ingredience budeme potřebovat? Kynuté těsto 250 ml mléka 1 kostku droždí 300 g hladké mouky půl lžičky soli 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku tuk na vymazání plechu Náplň zeleninového koláče libovolná zelenina 8 vajec 500 g mrkve sůl 1 kg brokolice pepř 1 kelímek smetany na šlehání 300 g plísňového nebo ovčího sýra 2 lžíce rajského protlaku Kynutý zeleninový koláč - postup přípravy

Nejprve si ohřejeme mléko na těsto. Rozdrobíme do něj droždí a necháme rozpustit. Přidáme mouku a sůl a vmícháme kvásek. Poté do těsta vmísíme tuk.Těsto necháme asi 20 minut kynout na teplém místě. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Mrkev a vejce nakrájíme na kousky a brokolici rozebereme na růžičky.

 

Zeleninu povaříme asi 10 minut v osolené vodě a necháme ji okapat. V zahřáté smetaně necháme rozpustit sýr a přidáme sůl a pepř. Vykynuté těsto vyválíme, rozložíme na vymaštěný plech a potřeme rajským protlakem. Navrch rozložíme zeleninu, vejce a zalijeme sýrovou omáčkou. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 20 minut zakryjeme povrch kynutého zeleninového koláče pergamenovým papírem.



Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.