Nejprve si ohřejeme mléko na těsto. Rozdrobíme do něj droždí a necháme rozpustit. Přidáme mouku a sůl a vmícháme kvásek. Poté do těsta vmísíme tuk.Těsto necháme asi 20 minut kynout na teplém místě. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Mrkev a vejce nakrájíme na kousky a brokolici rozebereme na růžičky.
Zeleninu povaříme asi 10 minut v osolené vodě a necháme ji okapat. V zahřáté smetaně necháme rozpustit sýr a přidáme sůl a pepř. Vykynuté těsto vyválíme, rozložíme na vymaštěný plech a potřeme rajským protlakem. Navrch rozložíme zeleninu, vejce a zalijeme sýrovou omáčkou. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 20 minut zakryjeme povrch kynutého zeleninového koláče pergamenovým papírem.