Brokolici, sterilovanou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici dáme vařit do osolené vody (všechny druhy zeleniny můžete uvařit i v jednom hrci). Zeleninu vaříme tak dlouho, dokud nezměkne. Poté z uvařené zeleniny scedíme vodu, přimícháme vajíčko, hladkou mouku a strouhanku. Rukou tvarujeme placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi dorůžova. Zeleninové řízečky podáváme s bramborem či bramborovou kaší.
Zeleninové řízečky
Kateřina Řehořová 26.02.2007
Řízky nemusí být pouze z masa, ale také ze zeleniny. Ochutnejte řízečky ze sterilované zeleniny. Sterilovaná mrkev, hrášek, kukuřice a čerstvá brokolice jsou základními ingrediencemi.
Hodnocení: 5.0
Počet: 1
Nejlepší: 5 Nejhorší: 5