Zahrada s netradičními prvky

Zahradní doplňky. Vodní prvky do zahrady, pestrá dlažba a závěsné zahrádky před domem. Doplňte zahradu zahradní houpačkou nebo sochou sesříhanou ze zimostrázu. Nechte se inspirovat nápady.
Kolo s květinami

Pestrá dlažba - oživení pro vaši zahradu

Namísto jednolité nudné zahradní dlažby můžete ve své zahradě vydláždit cestičky originálními dlaždicemi. Proč mezi obyčejné dlaždice občas nepřidat nějaké s originálním vzorem? Vzor skládaný z různě barevných valounků příjemně oživí všední zahradní cestičky.

Vodní prvky v zahradě

Voda je velmi vhodným doplňkem do zahrad. Každé zahradě dodává zvláštní atmosféru. Vodní prvky vhodně zasazené do prostoru se vejdou i na nepříliš rozměrnou zahrádku. Pokud máte velmi malou zahradu a chcete mít v ní nějaký ten vodní prvek, máme pro vás řešení. Skleněné válce nebo vysoké sklenice vysypejte skleněnými kuličkami a naplňte je až po okraj vodou. Skleněné kuličky odrážejí světlo a vypadají díky tomu jako vzduchové bubliny a vytvářejí dojem vyvěrající vody.

Závěsná zahrádka před domem

Vchod do vašeho domu můžete olemovat hrnkovými rostlinami vysazenými v závěsných květináčích. Velmi efektně vypadají rostliny vysázené v závěsných květináčích různých rozměrů a seřazené od nejmenšího po největší.

Vytvarujte si sochu ze zimostrázu

Napaditě sestříhaná dřevina je velmi efektní a moderní dekorací, která může zkrášlit vaší zahradu. Ze zimostrázu (Buxusu) se dá vytvarovat téměř jakýkoliv tvar (velmi moderní jsou tvary zvířat, písmen nebo čísel). Můžete si například z buxusu vytvarovat číslo svého domu. Pokud budete chtít vytvořit větší obrazec, je vhodné vysadit více keřů pohromadě. Náročnější obrazce je také vhodné podepřít pletivem nebo je vytvarovat pomocí drátu.

Zahradní oblouk z růží

Bujně rostoucími růžemi můžete zkrášlit oblouk, který si můžete vytvořit kdekoliv na své zahradě. Stačí pouze 3 trámy (2 stejně dlouhé a jeden poloviční), které k sobě spojíte. Poté už jen vysadíte popínavé růže. Pod takovýmto růžovým obloukem si můžete vytvořit zahradní posezení.

Tak trochu jiná psí bouda

I svému psímu mazlíčkovi můžete udělat radost. Stačí pouze těsně u jeho boudy vysadit nějakou jednoletou kvetoucí popínavou rostlinu (například lichořeřišnici). Tyto rostliny rychle rostou a dokáží snadno a rychle zakrýt příliš nevzhledné přístřešky nebo malé zahradní domky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies