Zahradní domky

Když už skladovací prostory domu nestačí, výborným řešením je výstavba zahradního domku. Domek pojme všechen zahradní nábytek, a to včetně zahradní sekačky, kol či nářadí a může příjemně dotvořit vzhled zahrady.

zahradní domek

Zahradní domky a jejich velikost

Pokud toužíte po zahradním domku, který bude v podstatě skladištěm zahradnických potřeb, bohatě vám vystačí domek o rozměrech 2 x 2 metry s jedním oknem a dveřmi. 

Zahradní domky a umístění

Zahradní domek by neměl narušovat vzhled exteriéru, naopak by měl ladit s okolím a příjemně dotvářet vzhled okolí. Domek by také neměl zastiňovat výhled, proto se nejčastěji umisťuje do rohu nebo boční části zahrady.

Zahradní domky – vzhled a materiál

Nejpoužívanější materiál pro výstavbu zahradních domků je dřevo. Je lehké a je to v podstatě stavebnice, proto není výjimkou montáž svépomocí. 

Co se týče vzhledu, je čistě na vás, jaký domek si vyberete. Střecha stačí rovná nebo jen mírně nakloněná, přetížení sněhem na tak malé ploše rozhodně nehrozí. Střešní tašky jsou nevhodné, ideální je lehký šindel nebo některý druh lepenky. Součástí zahradního domku může být i veranda sloužící k příjemnému posezení. 

Zahradní domky a cena

Pokud se rozhodnete vzít stavbu zahradního domku do vlastních rukou, počítejte s vysokými náklady. Snazší je nechat si zahradní domek vyrobit přímo na míru podle vašich představ nebo zakoupit ve velkoprodejnách zahradních potřeb.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies