Chovatelka.cz

Vyrábíme vánoční dekorace – 5.díl

Kateřina Řehořová

A opět pro vás máme další díl našeho seriálu, který je zaměřen speciálně na výrobu vánočních dekorací. Dnes vám poradíme, jak si můžete vyrobit oříšková miminka a nebo krásnou vánoční zvonkohru.

Vánoční oříšková miminka skořápky z vlašských ořechů (půlky, bez vnitřku) kousky látek (různobarevné) lepidlo  nůžky vata fix na textil krajka bavlnky Jak budeme postupovat

Na stůl si nachystáme skořápky, do kterých umístíme kousky látek, které budou představovat hlavičku a tělíčko miminka. Obě dvě části vycpeme vatou a přilepíme k oříšku pomocí lepidla. Krajkou můžeme miminku vytvořit bryndáček a nebo kapuci.

 

Fixem na textil namalujeme obličej. Nakonec z bavlnek nastříháme krátké kousky, které nalepíme miminku na hlavu jako vlásky. Tato dekorace je velmi jednoduchá, krásně vypadá na vánočním stromečku.

Vánoční zvonkohra tvrdší papír (nejlépe kartón) tužka nůžky děrovačka pastelky, barvičky a nebo fixy silon dřívko  lepidlo Jak budeme postupovat

Na papír si nejprve tužkou namalujeme základní obrysy vánočních motivů (stromečky, sněhuláky, kapříky, zvonky, ježíšky, dárky..atd.). Poté základní obrysy vystřihneme a uděláme do nich s pomocí děrovačky otvor ve vrchní části, abychom mohli obrázky zavěsit na silonový provázek.

 

Obrázky s pomocí fixů, pastelek a nebo barviček oboustraně vybarvíme. Nakonec obrázky uvážeme v různých délkách na dřívko a umístíme na námi zvolené místo. Tip: Pokud vyrábíme zvonkohru z tenkého papíru, je lepší slepit lepidlem 2 kusy k sobě, aby byly dekorace ve výsledku težší. Ideální je na výrobu zvonkohry použít hrubší papír (například kartón). 

Hodnocení: 2.0

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.