Chovatelka.cz

Vynikající masová roláda

Rita Jaroszová

Chcete zkusit připravit maso jinak, než ho jen orestovat na oleji? Příprava masových rolád není nijak náročná a výsledný efekt bude zaručeně stát za to. Masové rolády můžete podávat i na rodinných oslavách. S nimi určitě zazáříte.

 

Krůtí roláda plněná houbami (6 porcí)

 

Krůtí prsa - 700 g Máslo - 2 lžíce Hrášek - 1 lžíce (sterilovaný) Kapie - 2-3 ks (naložené) Anglická slanina - 150 g (plátky) Středně velké houby - 6-8 ks (můžou být lesní houby či žampiony) Mletý pepř, sůl - na dochucení

 

Nejprve si předehřejte troubu na 160 - 170 °C, podle vašich zkušeností s troubou. Poté si opatrně prokrojte krůtí prsa tak, aby vám vzešel široký plát, který pak ještě rozklepete. Maso osolte a opepřete. Nyní si připravte houby. Nakrájejte je na větší kousky.

 

Na pánvi si nechte rozpustit máslo, přidejte houby, špetku soli a hrášek. Na maso rozložte kapie a do nich vetřete houby. Pokud vám na kapiích vadí slupky, můžete je odstranit. Pak vše zatočte do rolády, tu obalte slaninou a nakonec ještě zajistěte nití či nějakým provázkem.

 

Dejte maso do trouby a prvních 30 minut pečte přikryté pokličkou či alobalem. Pak zapékací mísu odkryjte a nechte péct další půl hodinu. V průběhu pečení nezapomeňte podlévat vodou a výpekem. Jako přílohu můžete zvolit pečené či vařené brambory a zelené fazolky.

 

Telecí roláda (4 porce)

 

Telecí kýta - 800 g Listový špenát - 150 g (mražený) Cibule - 1 ks Olej - 2 lžíce Česnek - 2 stroužky Žlutá paprika - 1 ks Sýr feta - 100 g Šunka - 100 g Vývar - 250 ml Sůl, mletý pepř, muškátový květ - na dochucení

 

Nejprve si na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibulku. Poté k ní přidejte i nasekaný česnek, papriku nakrájenou na kostky a ještě rozmražený a odkapaný špenát. Přidejte trochu soli, pepře a dochuťte muškátem. Maso musíte rozříznout tak, aby se otevřelo jako kniha.

 

Pak ho přes fólii jemně naklepejte, bude se vám pak lépe rolovat. Maso osolte, pak na něj rozložte plátky šunky, špenátové listy, rozdrobený sýr a opatrně zabalte. Předehřejte si troubu na 170-180 °C. Maso svažte nití či provázkem a nechte péct v pekáčku minimálně 1 hodinu. Občas musíte podlívat vývarem.

 

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.