Chovatelka.cz

Velikonoční perníčky k jídlu již na druhý den

Štěpánka Černíková

Máte rádi perníčky, ale bohužel nebyl čas je upéct, aby se zaležely a byly do Velikonoc měkké? Máme pro vás recept na vynikající velikonoční perníčky, které jsou měkké ihned po upečení.

Velikonoční perníčky - recept

400 g hladké mouky, 120 g cukr moučka, 60 g másla, 160 g medu, 2 celá vajíčka, 1 kypřicí prášek do perníku.

Velikonoční perníčky - postup přípravy

Do mísy nasypeme všechny suché suroviny, přidáme vajíčka. Rozpustíme máslo a ohřejeme med. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a dáme do mikrotenového sáčku uležet přes noc. Druhý den těsto vyválíme na vále, který jsme posypali moukou a vykrajujeme tvořítkem různé velikonoční tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 175°C. Hotové perníčky zdobíme polevou kterou si připravíme z bílku, pár kapek citrónu a práškového cukru. Všechny tyto suroviny pořádně vymícháme na hustou hladkou polevu, dáme do mikrotenového sáčku, malinko odstřihneme špičku a zdobíme dle své fantasie.

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.