Chovatelka.cz

Velikonoční kuřátka

Kateřina Řehořová

Velikonoční kuřátka jsou nejen dekorací, ale znakem jara a probuzení přírody. V období velikonočních svátků jsou zajíčci, kraslice a beránci všude kolem. Zakoupené ozdoby nejsou ničím neobvyklým, ale co takhle se vrátit do dob minulých.

Velikonoční kuřátka - co budeme potřebovat k přípravě 250 mililitrů vody 50 gramů rostlinného másla 1 vanilkový cukr 150 gramů polohrubé mouky 4 vejce 300 mililitrů šlehačky 30 gramů cukru práškový cukr na posypání slunečnicová semínka (na zobáčky kuřátek) Příprava velikonočních kuřátek

Vodu, rostlinné máslo a vanilkový cukr uvedeme do varu, najednou přisypeme mouku a umícháme na tuhou hmotu. Postupně vmícháme vejce. Na plechu vyloženém pečícím papírem pomicí zdobičky modelujeme kuřátka. Pečeme v horké troubě přibližně 30 minut. Po upečení kuřátka ihned nůžkami rozstřihneme, větší vzduchové bubliny zatlačíne a necháme vychladnout. Krátce před podáváním plníme šlehačkou ušlehanou s cukrem. Semínka zastrčíme do hlaviček jako zobáčky a pocukrujeme.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.