Droždí promícháme se lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme pružné těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka. Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Rádýlkem uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi. (pokud nemáte rádi mandle, stačí jidáše po upečení obalit v moučkovém cukru). V předehřáté troubě upečeme velikonoční jidáše dorůžova. Jidáše se tradičně podávají čerstvé a s medem.
Velikonoční jidáše
Kateřina Řehořová 20.02.2007
Jidáše jsou velmi oblíbené velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí. Velikonoční jidáše se tradičně podávají čerstvé a ještě lépe s medem. Recept v článku...
Hodnocení: 3.0
Počet: 2
Nejlepší: 3 Nejhorší: 3