Vánoční nadívaný kapr

K Vánocům a štědrovečerní večeři patří bezesporu kapr a bramborový salát. Chcete vyzkoušet nějaký originální recept k přípravě kapra, toužíte oživit chuť večeře i o Vánocích? Zkuste recept na kapra s výbornou bylinkovou nádivkou.
Kapr

Vánoční nadívaný kapr – co budeme potřebovat

  • 2 kilogramového kapra
  • 60 gramů másla
  • sůl
  • strouhanku
  • alobal

Nádivka

  • 200 gramů vepřové plece
  • 20 gramů slaniny
  • 2 vejce
  • 1 žemli
  • mléko
  • petržel, pažitku
  • cibuli
  • sůl, pepř
  • muškátový květ

Postup přípravy nadívaného kapra

Kapra vykucháme, očistíme, zbavíme šupin, nasolíme a necháme alespoň hodinu odležet. Naplníme předem připravenou nádivkou a otvor zašijeme. Kapra osolíme i povrchu, silně potřeme máslem a zabalíme do alobalu. Vložíme do zapékací mísy, nebo pekáče a přibližně 40 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Po 40 minutách vyjmeme zapékací mísu s nadívaným kaprem z trouby a alobal rozstřihneme. Kapra posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme ještě dalších 5 minut, dokud strouhanka bude křupavá.

Příprava bylinkové nádivky

Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme prosáknout. Vepřové maso, slaninu a žemli umeleme, přidáme vejce, petrželku, pažitku, cibuli, koření, sůl a vše promícháme. Bylinkovou nádivkou plníme kapra a poté dáme do trouby.

Co nesmí na štědrovečerním menu chybět? Rybí polévka!

Nebo vyzkoušejte kapra s pivní omáčkou. Recept naleznete zde >>

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies