Pomerančový punč ochucený zázvorem (pro 4 osoby)
Čerstvý zázvor - plátek silný zhruba 2 cm Voda - 200 ml Pomerančový džus - 800 ml Med - 4 lžíce Pomeranč - 1 ks (menší) Citronová tráva Čaj - 1 sáček
Nejprve si oloupejte a nakrájejte zázvor na tenčí plátky. Pomeranč opláchněte a nakrájejte na kolečka. Nyní do hrnce nalijte vodu a jakmile se začne vařit, vložte do ní čajový sáček. Až se vylouhuje, přilijte džus a opět přiveďte k bodu varu.
Oslaďte medem, přidejte zázvor a nechte směs minimálně 3 minuty prohřívat. Poté nalijte punč do sklenic, do každého hrnečku dejte plátek pomeranče a malé množství citronové trávy.
Svařené bílé víno (4 šálky)
Bílé víno - 600 ml Voda - 200 ml (místo vody můžete použít i ovocnou šťávu) Rozinky - 100 g Badyán, hřebíček, celá skořice (svitky)
Koření s rozinkami vložte do vody či ovocné šťávy a nechte dusit na mírném ohni. Poté přilijte bílé víno a pomalu ohřívejte. Snažte se ale zahřívat pod bodem varu. Nakonec přeceďte do šálků či sklenic a do každého dejte svitek skořice. Rozinky také rozdělte do každé sklenice. Lžičku nebudete potřebovat, neboť k míchání využijete právě ten svitek skořice.
Horké mléko s kapkou rumu (pro 4 osoby)
Plnotučné mléko - 800 ml (můžete použít i polotučné) Hnědý cukr - 4 lžíce (místo něj klidně použijte třtinový cukr) Vanilkový cukr - 1 sáček Rum - 100 ml Celá skořice - 1 svitek Mletá skořice
Poradíme vám malý trik. Aby se vám hrnečky lépe prohřály, nalijte do nich nejprve horkou vodu. Mléko nalijte do hrnce, pomalu ohřívejte téměř k bodu varu. Poté přidejte třtinový i vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte.
Ohřáté mléko vyšlehejte do pěny, vmíchejte rum a pak už jen stačí z hrnků vylít horkou vodu a naplnit je teplým mlékem s rumem. Do každého hrnečku vložte kousek skořicového svitku a navrch ještě posypte špetkou mleté skořice.