Sýrové pečivo - křehké pohoštění
Kateřina Řehořová
19.10.2006
Cukroví, dezerty, moučníky - sladké varianty zná každý. Ale ne vždy je na ně chuť. Ať už chystáte jen malé posezení nebo silvestrovskou oslavu, na stole by nemělo chybět slané pečivo, nejlépe různých příchutí.
Sýrové pečivo - co budeme potřebovat
250 gramů polohrubé mouky
250 gramů tuku
250 gramů taveného sýra
vejce na pomazání
vlašské ořechy na ozdobu (použít můžete i kmín, sezamová semínka, popř. mák)
kmín
sůl
Postup přípravy sýrového pečiva
Mouku, tuk, sýr a trochu soli smícháme a vytvoříme z této směsi těsto. Pokud je třeba, přidáme 1 lžíci mléka nebo vody, aby bylo těsto vláčnější. Sýrové těsto necháme v chladu odpočinout přibližně 2 hodiny.
Po dvou hodinách vyjmeme těsto z lednice a vyválíme z něj plát 2 milimetry silný. Z těsta vykrajujeme tvořítkem tvary, potřeme vejcem a zdobíme kouskem ořechu nebo posypeme kmínem.
Po upečení necháme pečivo na plechu vychladnout a poté opatrně sundáváme, protože je velice křehké.
Hodnocení:
5.0
Počet:
2
Nejlepší:
5
Nejhorší:
5