Chovatelka.cz

Švestky – zavařování švestek

Kateřina Řehořová

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.

Švestky – zavařování švestek

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce. 

Švestkový kompot Co budeme potřebovat

Švestky, 350 gramů pískového cukru, 1 litr vody.

 

Postup přípravy

Švestky opereme a odstopkujeme, předvařujeme v sítu 3 - 5 minut ve vodě 80 až 85˚C teplé, poté je rychle ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic. Zaléváme nálevem, který připravíme rozpuštěním 350 gramů cukru v 1 litru vody. Sklenice o objemu 1 litr sterilujeme 20 minut při 80°C, sklenice o objemu 0,5 litru sterilujeme 16 minut při 85 °C. 

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 21

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.