Chovatelka.cz

Skořicoví šneci

Kateřina Řehořová

Skořicoví šneci, chutné pečivo, které můžete podávat při různých příležitostech, jako jsou například Velikonoce, Vánoce. Můžete si je upéci také jen tak pro radost jako druh pohoštění pro rodinu i návštěvy.

Skořicoví šneci - potřebné ingredience k přípravě 40 g droždí 500 g polohrubé mouky 250 ml vlažného mléka 3 lžičky cukru 3 skořicové cukry 100 g lískových jader 60 g rozehřátého másla 2 žloutky 1 celé vejce na potření Skořicoví šneci - postup přípravy

Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek. Do mouky přidáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Vše propracujeme v hladké těsto a necháme 30 až 40 minut kynout. Prozatím, dokud těsto kyne si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a 3 až 4 lžic rozehřátého másla. Po uplynuté době kynutí, těsto lehce propracujeme a rozválíme na 1 centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin. Z těsta krájíme 3 centimetry silné plátky, které pokládáme na předem máslem vymaštěný plech a necháme kynout dalších dvacet minut. Nakonec skořicové šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.