1 lžíce čaje dobrého černého čaje, 500 ml vody, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 lžíce moučkového cukru, 8 lžic vínovice, špetka strouhaného muškátového oříšku
Jak budeme postupovatČaj nasypeme do vody a svaříme. Necháme jej 7 minut louhovat a poté přecedíme do hrnce. K hotovému teplému čaji přidáme smetanu a dva žloutky, vínovici, cukr a za stálého šlehání ohřejeme, až je punč horký a napěněný. Nesmí vařit! Hotovým punčem naplníme čtyři sklenice a posypeme špetkou strouhaného muškátového oříšku.
350 ml červeného vína, 1 citrón, 125 ml vody, 2 lžičky dobrého černého čaje
Jak budeme postupovatDo hrnce dáme červené víno (může být i lacinější), přidáme jeden omytý, na plátky nakrájený citrón a ohřejeme. Svaříme 125 ml vody a zalijeme jí čaj, poté necháme 5 minut louhovat. Vylouhovaný čaj přecedíme přes sítko do teplého vína. Spolu znovu ohřejeme a naplníme sklenice. Ozdobíme plátky pomeranče nebo citrónu.
300 g jablek, 1 citrón, 500 ml jablečného moštu, 50 g cukru, 2 dl vodky, 1 lžička dobrého čaje, 125 ml vody
Jablíčka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Do menšího kastrůlku dáme slupky z jablek, zalijeme je moštem, přidáme cukr, citrónovou šťávu a nastrouhanou citrónovou kůru. Vše spolu povaříme.
Do odstaveného moštu přecedíme hotový čaj, zamícháme, necháme přejít varem. Horkou vodou zalijeme čaj a necháme louhovat 5 minut. Do čtyř sklenic rozdělíme pokrájená jablka, zakapeme je vodkou a přelijeme horkým moštem, který přecedíme přes cedník. Zdobíme plátkem citrónu.