Chovatelka.cz

Recept na rychlý jablečný koláč

Štěpánka Černíková

V dnešním článku vám přinášíme recept na rychlý a velmi chutný jablečný koláč. Ohlásila se nečekaná návštěva a máte problém, čím ji pohostit? Takový rychlý koláč vaši starost jistě vyřeší.

Rady z naší kuchařky - recept na rychlý jablečný koláč

1 pomazankové máslo, 3 celé vejce, 20 dkg moučkového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 4 polévkové lžíce mléka, půl prášku do pečiva, 5 jablek nebo jakékoliv ovoce, tuk a mouka na plech.

Rychlý jablečný koláč - jak postupovat při přípravě?

Celá vajíčka společně s moučkovým cukrem našleháme do pěny a poté přidáme pomazankové máslo. Do směsi lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a je-li těsto tužší, přidáme mléko. Vymažeme plech a vysypeme moukou nebo strouhankou. Jablka oloupeme, zbavíme jader a každé rozkrojíme na osum dílků. Plech poklademe nakrájenými jablky a zalejeme připraveným těstem. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby při střední teplotě, až nám zezlátne.Vychladlý posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kousky.

Užitečné rady k tomuto receptu Místo jablek můžeme použít různé ovoce - čerstvé, zamražené nabo také kompotované (například jahody, broskve, borůvky, hrušky, atd.) Větší kusy ovoce klademe no dno pečícího plechu, drobné ovoce je lepší dát až na povrch těsta. Do jablečného koláče můžete přidat také kokos a nebo mletou skořici, která dodá koláči větší aroma.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.