Chovatelka.cz

Recept na rychlý dezert

Štěpánka Černíková

Přišla k vám nečekaná návštěva? Přemýšlíte jakým sladkým dezertem návštěvu pohostíte? Nechte se inspirovat našim tipem na rychlý a snadný dezert, který zachutná opravdu každému.

Zapečené banány se zmrzlinou Budeme potřebovat (pro 4 osoby) 4 zralé banány 300 ml vanilkové zmrzliny 4 polévkové lžíce medu 4 polévkové lžíce rumu šlehačku, může být i ve spreji 2 polévkové lžíce sekaných ořechů nebo mandlí čokoládovou nebo karamelovou polevu na zdobení Zapečené banány se zmrzlinou - postup přípravy

Banánům odkrojíme špičky a oloupeme je. Podélně je rozkrojíme. Rozdělíme na dezertní talířky, které se dají použít do mikrovlné trouby. Půlky banánů potřeme medem, podlijeme rumem a dáme péct do mikrovlné trouby asi na 2 minuty při plném výkonu. Dá se použít i klasická trouba. Na horké banány rozdělíme zmrzlinu, dáme pořádnou porci šlehačky a zdobíme dle své fantasie čokoládovou nebo karamelovou polevou, kterou koupíme hotovou běžně v obchodech. Celou porci ještě posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi a ihned podáváme.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.